izolskadrustva

Just another WordPress.com site

DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE IZOLA

na januar 17, 2012

Društvo deluje v prostorih na Gregorčičevi 21. Dejavnosti izvajajo vsaj 5× tedensko. Pod člane štejemo edino odrasle, torej člane odborov ter prostovoljce, torej 15 članov, otrokom pa se ni potrebno uradno včlanjevati v društvo. Glavna dejavnost društva je izvajanje dejavnosti za otroke in mladino. Financirajo se 70% iz občinskega proračuna, 30% pa preko razpisov, donacij, dobrodelnih akcij (dobrodelna dražba izolskih umetnikov za otroke).

V letu 2011 so izvajali naslednje programe: socialno-pedagoška pomoč, kreativno preživljanje prostega časa, igralnica za malčke, zabava na ulici, šola na počitnicah – počitniško varstvo, zvezdice, programi ZPMS (Zeleni nahrbtnik, Otroški parlament, Bralna značka, teden otroka), mladinski klub Zvezde, poleg tega pa so izvedli še pustovanje za otroke, Družinske igre, bolšje sejme otroške opreme, oblačil in igrač, sodelovali pa so na velikonočnem sejmu Vsake Ščiat, Srečanju ulic starega mesta, na prireditvi Izolski čudež ter Decembrski zmrzali.

V letu 2012 bo program zelo podoben, saj je vezan na šolsko leto. Dopolnili ga bodo z nekaterimi novimi programi, med drugim Sto ljudi, sto čudi, ki je mednarodni projekt, v katerem sodeluje 50 hrvaških  slovenskih Društev prijateljev mladine, in je financiran s strani EU.

Kontaktirate jih lahko na dpm.zvezdice@gmail.com , več informacij pa lahko poiščete na spletni strani www.dpm-zvezdice.org .

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: